Centre Jordi Solé Tura per la democràcia. Mollet del Vallès

 
CAT | CAST | ENG
Centre d'Estudis per la Democràcia | Notícies

Notícies

13/05/2011

II Trobada del Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura

Aquest dimecres, 11 de maig, s'ha presentat el contingut de la II Trobada del Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura, amb la intervenció de Josep Monràs, alcalde de Mollet, Teresa Eulàlia Calzada, vídua de Solé Tura, i Albert Solé, fill de Solé Tura.

Presentació de la II Trobada del Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura

Presentació de la II Trobada del Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura

L'acte es celebrarà el proper dimarts 17 de maig a Mollet del Vallès, al Teatre Municipal Can Gomà. 


Presentació del llibre Jordi Solé Tura, un llegat per la democràcia, editat pel Centre d'Estudis per la Democràcia. El llibre és el segon volum de la biografia del polític. El 1998, l'Ajuntament de Mollet va editar-ne un primer volum titulat Jordi Solé Tura, Molletà Il·lustre, quan va ser nomenat fill l·lustre de la ciutat. Aquest darrer volum recull els esdeveniments de la vida del polític molletà des de 1998 fins a la seva mort.


Participació d'amics de Solé Tura. Teresa Eulàlia Calzada ha destacat que l'acte, obert a tothom, és per a totes les persones que es puguin sentir identificades amb els valors pels quals va lluitar i treballar tota la vida Jordi Solé Tura.


Presentació de l'escultura d'homenatge a Solé Tura, que l'escultor Ricard Vaccaro ha regalat a Mollet del Vallès. Posteriorment l'escultura es podrà veure a la Casa de la Vila.


Estrena de l'últim documental d'Albert Solé, Al final de l'escapada, una pel·lícula, "sobre la mort digna d'un home digne, Miguel Núñez, i sobre el final d'una generació irrepetible de lluitadors", tal com va dir Albert Solé.


El documental narra sobre la vida de Miguel Núñez, un dels herois de la lluita antifranquista que va ser empresonat i torturat en diverses ocasions i que a causa d'una malaltia respiratòria greu ha hagut de lluitar fins els últims dies, també per una mort digna. Ha obtingut el premi del Públic i el trofeu de plata al Festival de Màlaga i la menció especial del jurat del Festival de Guadalajara (Mèxic).


Aquesta pel·lícula té una connexió amb Bucarest, la memòria perduda, primera pel·lícula d'Albert Solé sobre la vida i la malaltia del seu pare.


  • icono imprimir
  • icono enviar

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura. Plaça Major, 1 (Casa de la Vila). 93 571 95 00

ced@molletvalles.cat

2019 Tots els drets reservats | Crèdits | Mapa web | Nota legal | Accessibilitat | Login