Centre Jordi Solé Tura per la democràcia. Mollet del Vallès

 
CAT | CAST | ENG
Centre d'Estudis per la Democràcia | Notícies

Notícies

20/12/2016

El Nobel de la Pau 2015 qualifica la visita a Mollet de memorable i espera una col·laboració amb Tunísia

El Premi Nobel de la Pau 2015, el tunisià Ahmed Galai, ho va dir en el marc de la conferència que va pronunciar divendres 16 de desembre a l'Ajuntament de Mollet del Vallès sobre els drets humans com a motor de canvi social. La visita d'Ahmed Galai la va organitzar el Síndic Personer, Lluís Martínez Camps.

El Síndic Personer va explicar que van passejar Ahmed Galai per la ciutat -Plana Lledó, Centre, Museu Abelló...- perquè "s'emportés una bona impressió de Mollet". Lluís Martínez Camps espera que algun dia es pugui anar més enllà "i fer alguna col·laboració" entre Mollet i Tunísia.
 
El Premi Nobel de la Pau 2015 va assegurar que la jornada a Mollet "va ser memorable" i desitja que "vostès vinguin i visitin Tunísia".  Ahmed Galai va reiterar la possibilitat d'una col·laboració entre Tunísia i Mollet perquè "es tracta de vestir ponts contra els murs que alguns volen construir"
 
Durant la conferència que va pronunciar a la sala de plens de l'Ajuntament de Mollet, Ahmed Galai es va mostrar convençut que els drets humans es poden fer servir com a una eina de canvi social. "L'home neix lliure i amb uns drets adquirits, però si se li prenen lluitarà per aconseguir-los", va comentar. Ahmed Galai considera que "la gent s'ha de tornar més reivindicativa i que assumeixi quins són els seus drets des d'un punt de vista de responsabilitat social".
 
Per la seva banda, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va felicitar el Síndic Personer per haver portat el Nobel de la Pau 2015 a Mollet, i va agrair a Ahmed Galai la seva presència en "una ciutat petita, humil i treballadora, que sempre ha posat el seu gra de sorra en la defensa dels drets dels ciutadans de Mollet i dels que són de més enllà".
 
Ahmed Galai és el representant de la Lliga Tunisiana pels Drets Humans, una de les associacions que conformen el Quartet pel Diàleg Nacional de Tunísia. El Quartet va ser guardonat amb el Premi Nobel de la Pau l'any 2015 per la seva contribució en la construcció d'una democràcia plural al seu país arran de la revolta de 2011, que va acabar amb el règim de Ben Ali després de més de 23 anys al poder.
 
  • icono imprimir
  • icono enviar

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura. Plaça Major, 1 (Casa de la Vila). 93 571 95 00

ced@molletvalles.cat

2019 Tots els drets reservats | Crèdits | Mapa web | Nota legal | Accessibilitat | Login