Centre Jordi Solé Tura per la democràcia. Mollet del Vallès

 
CAT | CAST | ENG
Centre d'Estudis per la Democràcia | Notícies

Notícies

22/09/2015

Cássio Pereira, cineasta brasiler, guanya el VI Premi Solé Tura per a cinema sobre malalties del cervelll

"Marina nao vai à praia", un film sobre la síndrome de Down de Cássio Pereira, ha guanyat el primer premi de l'edició d'enguany.

Els organitzadors i col·laboradors del VI Premi Jordi Solé Tura de cinema sobre malalties del cervell amb els guanyadors d'enguany.

Els organitzadors i col·laboradors del VI Premi Jordi Solé Tura de cinema sobre malalties del cervell amb els guanyadors d'enguany.


 


El premi Solé Tura per a cinema sobre malalties del cervell es va atorgar el passat 17 de setembre a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona. El film de Pereira, Marina nao vai à praia, va guanyar el primer guardó "per la seva versemb lança i qualitat fílmica amb que es tracta la complexitat de la integració social d'una persona amb síndrome de Down", tal com varen explicar els organitzadors del premi.


El segon premi ha estat per al curtmetratge  Nacer, de Ruben Salazar que tracta l'última etapa de la vida d'una persona afectada per una malaltia neurodegenerativa.


El tercer premi se l'ha emportat el film Mapa del tiempo olvidado, d'Alberto Gastesi, que posa l'accent en la figura de la persona que cuida el malalt d'Alzheimer.


El Premi del Públic ha estat per Em caso per ella, d'Albert Arcas.


El jurat l'ha conformat Albert Solé, cineasta i fill de Jordi Solé Tura; Aïna Clotet, actriu; Tono Folguera, productor de cinema; Guillem Martín, psicòleg de la Fundació Uzheimer; i Carles Falcón, investigador de la Fundació Pasqual Maragall.


Aquest premi el convoca la Fundació Uszheimer, la Fundació Pasqual Maragall i Minimal Films, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, l'Ajunament de Barcelona, l'Ajuntament de Mollet del Vallès i l'Ajuntament de Castelldefels.


A l'inici de l'acte es va projectar Alive Inside. A History of Music & Memory, un sorprenent i emotiu documental dirigit per Michael Rossato-Bennett i premiat al Festival de Sundance 2014, que narra el beneficiós efecte que la música genera en els malalts d'Alzheimer i de demència.


Institut Municipal de Serveis als Discapacitats, de Mollet del Vallès


Per segon any consecutiu, l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats, de Mollet del Vallès, mitjançant el Centre Ocupacional del Bosc, ha organitzat el càtering. Els alumnes d'aquest Centre elaboren productes alimentaris per a celebracions (dolços i salats), i objectes de regal, el més destacat dels quals són les Dones d'Aigua, unes nines molt originals fetes amb ampolles d'aigua, pintades i decorades a mà. 


  • icono imprimir
  • icono enviar

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura. Plaça Major, 1 (Casa de la Vila). 93 571 95 00

ced@molletvalles.cat

2019 Tots els drets reservats | Crèdits | Mapa web | Nota legal | Accessibilitat | Login