Centre Jordi Solé Tura per la democràcia. Mollet del Vallès

 
CAT | CAST | ENG
Centre d'Estudis per la Democràcia | Notícies

Notícies

18/06/2018

La VI Trobada del Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura fa una crida al diàleg, al consens i la negociació amb la projecció del film Federal

El passat 13 de juny de 2018 va tenir lloc a El Lledoner la VI Trobada del Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura, en què es va projectar el documental 'Federal', dirigit per Albert Solé. El film propugna el federalisme per solucionar els conflictes entre Catalunya i Espanya, però també com al millor model per governar diferents pobles i sensibilitats a Europa en l'era de la globalització.

A l'escenari, d'esquerra a dreta: Joan Botella, president de Federalistes d'Esquerres; Albert Solé, director de 'Federal', i Manel Carvajal, moderador

A l'escenari, d'esquerra a dreta: Joan Botella, president de Federalistes d'Esquerres; Albert Solé, director de 'Federal', i Manel Carvajal, moderador

L'acte va recordar la figura del polític molletà Jordi Solé Tura, que va ser una de les primeres persones que va parlar de federalisme a Espanya.


Federal es va estrenar l'any 2017. Albert Solé, fill de Jordi Solé, n'és el director, guionista i coproductor. El film ha estat produït per l'associació Federalistes d'Esquerres, que n'ha promogut el finançament amb una campanya de micromecenatge.


Federal fa una defensa d'aquest model polític com a única solució per al conflicte entre Catalunya i Espanya, però també per a Europa. "Cal una reconstrucció de la confiança; d'això va el federalisme. És l'únic model que permet recollir diferents sensibilitats, que aposta pel diàleg i la negociació, i no per l'enfrontament", explica Solé, que admet que la Constitució espanyola és molt rígida, però té encara un gran potencial de desplegament per avançar cap al federalisme. 


La projecció del film va anar seguida d'un col·loqui amb la participació del director i del president de Federalistes d'Esquerres, Joan Botella, qui reconeixia que "amb el recent canvi de govern a Madrid, se'ns obre una oportunitat històrica per avançar cap al federalisme que fa deu dies ni tan sols podíem imaginar".


L'acte va comptar amb la presentació del regidor i cinquè tinent d'alcaldia, Raúl Broto, que va reconèixer que "en aquests moments de banderes i passions, el federalisme no sembla tant sexy, però és l'opció més racional perquè puguem caminar plegats cap a un futur en comú".


 


  • icono imprimir
  • icono enviar

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura. Plaça Major, 1 (Casa de la Vila). 93 571 95 00

ced@molletvalles.cat

2019 Tots els drets reservats | Crèdits | Mapa web | Nota legal | Accessibilitat | Login