Centre Jordi Solé Tura per la democràcia. Mollet del Vallès

 
CAT | CAST | ENG
Centre d'Estudis per la Democràcia | Notícies

Notícies

01/12/2014

'Conversa sobre el món d'avui. Els conflictes internacionals explicats a Jordi Solé Tura'

L'exdirector adjunt d'"El País", Xavier Vidal-Folch; i el catedràtic de Ciència Política i de l'Administració, Pere Vilanova, debaten sobre la situació actual al món a partir dels escrits i les intervencions als mitjans que Jordi Solé Tura feia sobre la seva actualitat mundial.

D'esquerra a dreta: Xavier Vidal-Folch, Laura Andreu i Pere Vilanova en un moment de la conversa

D'esquerra a dreta: Xavier Vidal-Folch, Laura Andreu i Pere Vilanova en un moment de la conversa

El passat 27 de novembre, en homenatge a Jordi Solé Tura, la Sala de Plens de l'Ajuntament de Mollet del Vallès va acollir la conferència-debat Conversa sobre el món d'avui. Els conflictes internacionals explicats a Jordi Solé Tura, organitzada pel Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura (CED). Dues grans personalitats en l'àmbit de la política internacional: Xavier Vidal-Folch, periodista, exdirector adjunt de El País, i Pere Vilanova, catedràtic de Ciència Política i de l'Administració de la Universitat de Barcelona i membre del Consell Assessor del CED, varen ser els protagonistes del debat, moderat per Laura Arnau, vicepresidenta del Consell de Ciutat de Mollet.


Durant una hora, els conferenciants varen exposar la seva visió del món actual, comparada amb la que Jordi Solé Tura expressava en els seus escrits i converses sobre la situació mundial que ell va viure, uns textos fets d'una manera "sempre molt fresca" i "molt clarividents", segons Vidal-Folch.

En un cas hipotètic, Pere Vilanova, iniciaria la conversa amb Jordi Solé Tura dient-li que "des de que va caure el mur als anys 90... ...tot el que s'anava degradant... ... està molt pitjor".


Els analistes varen conversar sobre conceptes com globalització financera, drets humans, democràcia, reagrupament europeu, potències o sobirania nacional, entre altres.
 
 
En el transcurs de l'acte també es va presentar la publicació Textos 3

 


Article relacionat: Xavier Vidal-Folch


 
 

Podeu escoltar la conferència-debat 'Conversa sobre el món d'avui'

Àudio: Conversa amb Jordi Solé Tura

  • icono imprimir
  • icono enviar

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura. Plaça Major, 1 (Casa de la Vila). 93 571 95 00

ced@molletvalles.cat

2019 Tots els drets reservats | Crèdits | Mapa web | Nota legal | Accessibilitat | Login