Centre Jordi Solé Tura per la democràcia. Mollet del Vallès

 
CAT | CAST | ENG
Centre d'Estudis per la Democràcia | Notícies

Notícies

20/02/2013

Èxit d'assistència i participació a les jornades "Jordi Solé Tura: pensament i compromís polític"

Les jornades d'estudi "Jordi Solé Tura: pensament i compromís polític (1956-1983). Context i condicionants" han tingut una molt bona acollida i una alta participació a l'Ateneu Barcelonès.

Presentació de les Jornades, a càrrec de Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès; Pilar de Torres, vicepresidenta de l'Ateneu Barcelonès, i José Luís Martín, catedràtic d'Història Contemporània de la UAB

Presentació de les Jornades, a càrrec de Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès; Pilar de Torres, vicepresidenta de l'Ateneu Barcelonès, i José Luís Martín, catedràtic d'Història Contemporània de la UABJordi Solé Tura: pensament i compromís polític (1956-1983). Context i condicionants, ha estat el títol d'aquestes jornades d'estudi, organitzades pel Centre d'Estudis per la Democràcia de l'Ajuntament de Mollet del Vallès i el Grup d'Estudis República i Democràcia de la UAB (GERD-UAB), que s'han celebrat els passats 14 i 15 de febrer a l'Ateneu Barcelonès.


A les jornades s'ha debatut i reflexionat sobre la figura del polític molletà i sobre el paper de compromís,  diàleg   i   respecte   a  les  idees


alienes com a eines de transformació i millora socials, sempre en nom del progrés i la democràcia.


En la seva presentació, Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, va destacar el valor significatiu inclòs en el títol de les Jornades "el pensament i el compromís de Jordi Solé Tura, dues actituds que, en el moment polític i actual es necessiten més que mai i haurien de ser valors indissociables per a un bon servidor públic".


Les diferents ponències han permès ampliar coneixements sobre les primeres etapes viscudes per un Jordi Solé Tura compromès política i socialment; des de la clandestinitat, passant pel final del franquisme i acabant en la transició al nostre país. Les interessants intervencions dels ponents han tractat la importància de la figura de Jordi Solé, des de diferents visions: històrica, política i social, així com la seva vessant acadèmica i humana.


Els organitzadors es plantegen continuar l'estudi cronològic de Jordi Solé Tura amb unes pròximes jornades on s'analitzin aspectes de la seva vida com a diputat, senador, ministre, i el seu actiu paper europeista.


Podeu escoltar i veure totes les ponències de les Jornades a http://www.youtube.com/user/ateneubarcelones 


(A causa d'una aturada elèctrica al barri de Ciutat Vella, l'última sessió de divendres 15 a la tarda, no està enregistrada)


  • icono imprimir
  • icono enviar

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura. Plaça Major, 1 (Casa de la Vila). 93 571 95 00

ced@molletvalles.cat

2020 Tots els drets reservats | Crèdits | Mapa web | Nota legal | Accessibilitat | Login