Centre Jordi Solé Tura per la democràcia. Mollet del Vallès

 
CAT | CAST | ENG
Centre d'Estudis per la Democràcia | Notícies

Notícies

22/09/2011

'La casa de campo', s'emporta el primer premi de la segona convocatòria del Premi Solé Tura per a audiovisuals sobre l'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives

La Fundació Uszheimer organitza aquest premi des de 2010, amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar la societat dels problemes que aquestes malalties comporten a les persones que les pateixen i les del seu entorn.

Guanyadors dels premis

Guanyadors dels premis

El curtmetratge de ficció 'La casa de campo', de Joan Miguel Gómez Endara ha guanyat el primer premi, dotat amb 3.000 euros. El jurat n'ha valorat la qualitat tècnica i la manera com es mostren les tensions familiars que poden causar aquestes malalties.


El director i guionista colombià, Joan Miguel Gómez és graduat en Realització de cine i televisió per l’ESCAC (Escola Superior de Cine i Audiovisuals de Catalunya).  'La casa de campo' és el seu tercer curtmetratge, i ja està treballant en un documental i un guió per a un llargmetratge. 


Els realitzadors Albert Murillo i Xavier García, amb 'Granada tierra soñada', han obtingut el segon premi, de 1.500 euros i el tercer, de 500 euros, l'ha guanyat Ignacio Acconcia, pel documental 'No t’oblidis de mi'.


'Granada tierra soñada', dels realitzadors Albert Murillo i Xavier Gracia, és també un curtmetratge de ficció que tracta la malaltia des del punt de vista de la relació entre el professional i el malalt. Els autors són de Barcelona, i han estudiat direcció cinematogràfica a l'ESCAC i al CECC (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya), respectivament. Actualment treballen junts en nous projectes.


 'No t’oblidis de mi, d'Ignacio Acconcia, és un curtmetratge que tracta, des d'un enfoc científic, un aspecte poc conegut de les persones afectades de Síndrome de Down. El director, argentí, és graduat en documental per l’ESCAC i ha rebut altres premis per treballs anteriors. Ara, està treballant en projectes documentals. 


Els premis, s'han lliurat a l'entorn del Dia Mundial de l’Alzheimer. En aquesta segona edició hi han participat un total de 19 obres d’autors espanyols i internacionals, el doble que l'any passat.


El Centre Jordi Solé Tura per la Democràcia, d'acord amb l'objectiu de difondre tot allò relacionat amb Jordi Solé Tura, ha emès un espai breu a Ràdio Mollet, amb la participació d'Albert Solé, el qual podeu sentir en aquest document d'àudio adjunt.


  • icono imprimir
  • icono enviar

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura. Plaça Major, 1 (Casa de la Vila). 93 571 95 00

ced@molletvalles.cat

2019 Tots els drets reservats | Crèdits | Mapa web | Nota legal | Accessibilitat | Login