Centre Jordi Solé Tura per la democràcia. Mollet del Vallès

 
CAT | CAST | ENG
Centre d'Estudis per la Democràcia | Notícies

Notícies

30/11/2017

"Els refugiats no són prioritaris i haurien de ser-ho"

El Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura (CED) ha comptat amb Victòria Camps, presidenta del Comitè Català de Suport a l'ACNUR i Catedràtica Emèrita de Filosofia Moral i Política de la UAB com a ponent de la xerrada-col·loqui Què ha passat amb els refugiats? L'acte, presentat per Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, i Teresa Eulàlia Calzada, professora del departament de Sociologia de la UAB i vídua de Jordi Solé Tura, ha tingut lloc aquest 29 de novembre a la Sala de Plens de l'Ajuntament, en el marc de la commemoració del Dia de la Ciutat.

En la presentació de l'acte, Teresa Eulàlia Calzada va comentar que el col·loqui es feia per recordar el molletà il·lustre Jordi Solé Tura, fundador del Comitè Català de Suport a l'ACNUR -Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats- i va reconèixer que "el problema dels refugiats és difícil però no els podem abandonar, hem de fer"


Tot seguit, Victòria Camps, actual presidenta del Comitè Català de Suport a l'ACNUR, va pronunciar la conferència Què ha passat amb els refugiats? "una pregunta retòrica, una provocació, perquè sembla que no hi siguin; els refugiats no són prioritaris i haurien de ser-ho".


Camps va criticar que el govern espanyol només hagi acollit 3.000 refugiats dels 18.000 assignats, i va criticar també els mitjans de comunicació per convertir-los en "cultura de l'espectacle; només els interessa donar la visió més negativa per generar més por i inseguretat" entre la ciutadania.


La responsable del Comitè Català de Suport a l'ACNUR creu que cal un debat  seriós entre "una esquerra solidària i una dreta en part xenòfoba" per abordar amb realisme la situació dels refugiats, a partir  d'aquests plantejaments: com s'ajuda els països en conflicte, com es combaten les màfies i quin és el paper del primer món.


Victòria Camps va vaticinar "un futur nòmada, de migracions" i, per tant, "des de l'ètica hem de decidir com fem compatible la llibertat amb la fraternitat; si no, no hi haurà igualtat".


La Catedràtica Emèrita de Filosofia Moral i Política de la UAB va firmar el Llibre d'honor de la ciutat en companyia de l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs.


  • icono imprimir
  • icono enviar

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura. Plaça Major, 1 (Casa de la Vila). 93 571 95 00

ced@molletvalles.cat

2019 Tots els drets reservats | Crèdits | Mapa web | Nota legal | Accessibilitat | Login